Υλικά Για Ειδικές Εφαρμογές

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ – ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ:
Ειδικά FRCM συστήματα από PBO πλέγματα τα οποία σε συνδυασμό με ανόργανο κονίαμα ενισχύουν και βελτιώνουν την στατική αντοχή και αντισεισμική συμπεριφορά της κατασκευής από σκυρόδεμα ή τοιχοποιία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τοιχεία, δοκάρια, αψίδες αλλά και σε θεμέλια όπως π.χ. θεμέλια γεφυρών.

ΡΗΤΙΝΕΣ:
Ενέσιμες ρητίνες ενός ή δύο συστατικών για την ενίσχυση της βραχόμαζας, του σκυροδέματος και την αποκατάσταση του εδάφους. Ταυτόχρονα στεγανοποιούν την κατασκευή ακόμα και κάτω από μεγάλες πιέσεις και ακραίες συνθήκες. Διατίθενται και με πιστοποιητικό για συμβατότητας με πόσιμο νερό.

ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ:
Ειδικές μεμβράνες από HDPE οι οποίες αγκυρώνουν πλήρως στο υγρό σκυρόδεμα χρησιμοποιούνται για την προστασία σκυροδέματος σε εφαρμογές όπως οι Δεξαμενές Βιοαερίου. Εξαιτίας του βιοαερίου το σκυρόδεμα καταστρέφεται. Γι’ αυτό τον λόγω κατά την σκυροδέτηση τοποθετούνται οι ειδικές αυτές μεμβράνες οι οποίες είναι ανθεκτικές σε τέτοιου τύπου αέρια και συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η συντήρηση του σκυροδέματος. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολυουρεθανικά υλικά τα οποία όμως μετά από κάποια χρόνια θα χαλάσουν.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΣΜΙΚΤΑ:
Ειδικό ασφαλτικό πρόσμικτο το οποίο χρησιμοποιείται στο ασφαλτόμιγμα με σκοπό την ομοιογεννοποίησή του. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερα ποιότητα του τελικού προϊόντος και μεγαλύτερος χρόνος ζωής.

CONCRETE MAT:
Ειδικό γεωσύνθετο τσιμεντοειδούς βάσης εφαρμόζεται σε κανάλια, λιμνοδεξαμενές και άλλες παρόμοιες εφαρμογές για τον έλεγχο της διάβρωσης και τη μηχανική προστασία της κατασκευής. Μπορεί να αντικαταστήσει το σκυρόδεμα.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΗΡΑΓΓΩΝ:
Ειδικά κονιάματα πυροπροστασίας σηράγγων.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΗΡΑΓΓΩΝ:
Ειδικά συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε υπόγεια έργα και ορυχεία.

GEOLUX:
Η αντανακλαστική μεμβράνη λευκού χρώματος GEOLUX με βάση το HDPE τοποθετείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα κάτω από τα πάνελς. Λόγω της υψηλής αντανακλαστικής ιδιότητάς της αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη φυτών κάτω από τα πάνελς, διατηρεί χαμηλά την θερμοκρασία στην βάση τους και έτσι μειώνει το κόστος συντήρησης του πάρκου.

AQUAROCK BAGS:
Η ιδανική λύση για ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Τα Aquarock Bags είναι ειδικά διαμορφωμένοι σάκοι που παράγονται από HDPE. Έχουν χωριτικότητα 2, 4, 8 και 12 τόνων. Γεμίζονται με πέτρες επί τόπου του έργου. Χρησιμοποιούνται στην διαμόρφωση κοιτών ποταμού, σε λίμνες και στα θεμέλια γεφυρών. Είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν χρόνο ζωής 100 χρόνια.