Συνθετικές Μεμβράνες

Οι Συνθετικές Μεμβράνες χρησιμοποιούνται για Στεγανοποίηση σε Περιβαλλοντικά Έργα (Λίμνες, Κανάλια, Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), σε Υπόγειες Κατασκευές (Σήραγγες, Στεγανολεκάνες), παθητική στεγανοποίηση, και σε Δώματα (Φυτεμένα Δώματα και με Φωτοβολταϊκά Πάνελς).

Ανάλογα με την εφαρμογή προτείνεται και ο κατάλληλος τύπος με κριτήρια την πρώτη ύλη, το πάχος, οπλισμένη ή άοπλη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

HDPE:
Οι μεμβράνες από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) είναι η εξαιρετική επιλογή για έργα στεγανοποίησης περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος λόγω των εξαιρετικών μηχανικών και χημικών ιδιοτήτων τους, παρέχοντας μακροχρονια προστασία του περιβάλλοντος. Οι μεμβράνες HDPE προσφέρουν εξαιρετική αντοχή, ευελιξία και ανθεκτικότητα στη διείσδυση των ριζών.

Υπάρχει και ενισχυμένο HDPE που με πολύ χαμηλό πάχος έχει υψηλές αντοχές. Αυτός ο τύπος προτείνεται κυρίως για δεξαμενές είτε για αρδευτικά έργα είτε για αποθήκευση υγρών με χημικά απόβλητα. Υπάρχει η δυνατότητα custom made διαστάσεων προς αποφυγή ενώσεων.

PVC:
Χρησιμοποιούνται σε υπόγειες κατασκευές είτε σε σήραγγες (bord και cut and cover tunnels) και στεγανολεκάνες. Είναι εύκαμπτες και εύκολες στην χρήση. Παράγονται με ειδικό signal layer έτσι ώστε να παρατηρείται εύκολα οποιοδήποτε χτύπημα ή σκίσιμο της μεμβράνης κατά την εφαρμογή.

Οι Πλήρως Αγκυρούμενες Συνθετικές Μεμβράνες (Fully Bonded Systems) είναι ένας νέος εναλλακτικός τρόπος Παθητικής Στεγανοποίησης  Υπογείων Κατασκευών. Αγκυρώνουν πάνω στο σκυρόδεμα και δεν χρειάζεται διαμερισματοποίηση. Με την αγκύρωση δεν επιτρέπεται το νερό να κυκλοφορεί μέσα στην κατασκευή.

TPO:
Χρησιμοποιούνται κυρίως σε δώματα και φυτεμένα δώματα. Είναι είτε άοπλες είτε οπλισμένες με fiberglass ή πολυεστέρα. Έχουν αντιηλιακή προστασία. Επιπλέον διατίθενται και σε λευκό χρώμα για extra αντανάκλαση και ενδείκνυνται για χρήση με φωτοβολταϊκά πάνελς με ειδικό σύστημα τοποθέτησης που δεν τραυματίζει την μεμβράνη.